Dulceata de dovleac

de merisor in Dulceata / Gem, 7 Dec 2012 | 1785 vizualizari

 

Am avut un dovleac de placinta de 2 Kg si am facut o tarta din 750gr, iar din rest am facut dulceata pe care o voi folosi tot la prajiturit ca iarna-i lunga.

 

INGREDIENTE

  • 1,250 Kg dovleac
  • 800 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte.

L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie.

Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet.

Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit.

Am lasat asa pe foc aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.

Am adaugat la final zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa care am stins focul si am pus dulceata in borcanele sterilizate.

Am umplut 3 borcane de 400 gr.

Am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentru cinci minute la foc incet dupa care am lasat sa se raceasca acolo pana a doua zi.

Cel mai mult la aceasta dulceata imi place culoarea, este un portocaliu intens.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de dovleac-0
Dulceata de dovleac-1
Dulceata de dovleac-2
Dulceata de dovleac-3
Dulceata de dovleac-4

COMENTARII (35)

alba_zori 1

07.12.2012, 23:42

vai de mine ce bun e,mie imi place foarte mult dovleacul in orice fel

Zamfira 1

08.12.2012, 19:05

un deliciu,place

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:19

super a iesit imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04