Dulceata de dovleac cu citrice si stafide

de burdulea56 in Dulceata / Gem, 4 Dec 2011 | 1678 vizualizari

 

Va propun o reteta inedita de dulceata, aromata, delicioasa. Ingredientul principal este dovleacul.

 

INGREDIENTE

2 kg miez de dovleac, 2 kg zahar, 1 portocala, 1 grepfruit, 2 lamai, 6 plicuri de zahar vanilat, 2 pahare de apa (cam 400-450 ml), 2-3 linguri de stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac cu citrice si stafide:

Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer vertical obtinandu-se un pireu. Intre timp, citricele se storc, iar in zeama rezultata se adauga stafidele scurse de apa, vanilia, zaharul tos si se fierbe pana se leaga ca un sirop. Se adauga pireul de dovleac si se continua fierberea la foc domol, amestecand mereu cu o lingura de lemn pana cand dulceata are consistenta dorita, dupa care se pune in borcane spalate, sterilizate in cuptor, se inchid cu capace cu filet sau se leaga celofan dublu. Borcanele se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand depozitam dulceata in camara. Buna rau cu unt sau in clatite.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-0
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-1
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-2
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-3
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-4
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-5
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-6
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-7
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-8
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-9
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-10
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide-11

COMENTARII (23)

burdulea56

burdulea56 1

05.12.2011, 16:49

Hai ardeleanco, incurajeaza-ma! Multumesc frumos mihaelar63.

mena29

mena29 1

06.12.2011, 12:15

Ai dreptate Imi place si mie foarte mult culoarea,zici ca-i de piersici sau de caise

burdulea56

burdulea56 1

06.12.2011, 18:54

mena29, asa este are culoare frumoasa, datorita sucului de citrice ramane asa galbena dulceata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!