Dulceata de fragi

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 23 Mai 2014 | 2841 vizualizari

 

O nebunie de culoare,aroma si parfum....migalosi la cules dar merita.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 600 g fragi
  • 250 ml apa
  • un varf de cutit cu sare de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de fragi:

Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient de legata am luat o lingurita din dulceata am pus-o intr-o farfuriara si am lasat sa curga siropul din lingurita,daca picaturile cadeau la interval mai mare asta insemna ca e suficient de legat.Am adaugat sarea de lamaie si am mai alsat 5 min sa fiarba.Apoi am luat cratita de pe foc,am strans spuma care s-a mai format si am pus dulceata in borcanele.Am pus capacul la borcane si le-am invelit cu un prosop,sa se raceasca pana a doua zi,cand le voi depozita in camara.

 

TIPS-URI

1

n-a fost nevoie sa spal fragutele,care si asa sunt destul de sensibile si fragile....

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de fragi-0
Dulceata de fragi-1
Dulceata de fragi-2
Dulceata de fragi-3
Dulceata de fragi-4
Dulceata de fragi-5
Dulceata de fragi-6
Dulceata de fragi-7
Dulceata de fragi-8
Dulceata de fragi-9

COMENTARII (32)

mihaelar63

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:55

Trimite si mie vreo dou kg de fragi

Oana

Oana 1

25.05.2014, 16:15

Ce bine arata tufa aia cu fragi!! mie poti sa mi-o aduci toata

laura_n

laura_n 1

26.05.2014, 13:12

nu cred ca exista ceva mai aromat si mai bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!