Dulceata de gogonele

de Bucataras in Dulceata / Gem, 14 Oct 2016 | 966 vizualizari

 

Dulceata de gogonele e ceva ce trebuie sa incerci. Rosia nu e leguma, e fruct si gogonelele nu trebuie mancate doar murate. Dulceata de gogonele se poate manca simplu, cu paine si unt, sau cu o carne grasa sau fois gras, fiind un pic acrisoara de la sucul de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Gogonele – 2 kg ( dupa curatare)
  • Zahar - 1 kg
  • 1 pastaie de vanilie.
  • Sucul de la 4 lamai
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Cuisoare – 1/2 lingurita
  • Baton de scortisoara – 1 buc
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Anason – 2 stelute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gogonele:

Pasii de preparare:

  1. Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele.
  2. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si pune-l in oala cu gogonele. Adauga ghimbirul ras si coaja de lamaie, si o pastaie de vanilie. Poti inlocui pastaia cu 2 linguri extract de vanilie.
  3. Pune-le la fiert la foc mic. Intr-o ora ar trebui sa fie gata, dar cel mai bine pune putina dulceata pe o farfurie si asteapta cateva minute, daca se incheaga inseamna ca e gata.
  4. Pune dulceata fierbinte in borcane si intoarce-le cu capacul in jos, pentru a se sigila. Pune o patura deasupra si lasa-le sa se raceasca. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de gogonele-0

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

15.10.2016, 23:40

Nu am mancat Cred ca merge bine cu fois gras . Sa ma servesti cand vin in vizita

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:08

Ina

Ina 1

17.10.2016, 19:12

bine ca nu mai am gogonele, ca ma punea Costel sa-i fac si d'asta )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!