Dulceata de gutui

de Oana in Dulceata / Gem, 12 Oct 2010 | 8578 vizualizari

 

O dulceata atat de aromata, cu gust de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie
  • o ceasca cu apa
  • coaja de la o portocala
  • cateva cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar.

Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se lasa la foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Se adauga cuisoarele, batoanele de scortisoara si coaja de portocala taiata fideluta subtire de tot. Se lasa cateva minute sa fiarba. Se scot apoi cuisoarele si scortisoara si se adauga gutuile stropite cu zeama de lamaie si miezul de la lamaie taiat cubulete mici. Se fierbe totul la foc mic, de preferat ntr-o oala cu pereti dubli. Gutuile mele au fost dulci si zemoase. Se testeaza o picatura de sirop pe farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca dulceata este gata si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane si se strang bine capacele. Se acopera cu un prosop gros si se lasa la racit, apoi se pun borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

cristinne 1

16.10.2010, 11:45

azi fac si eu;

cum pun la fiert borcanele?
nu am mai facut niciodata dulceata de gutui
umplu borcanele cu fulceata fierbinte? si le pun in apa rece si le dau la fiert in oala? sau cum?>

Panacris 1

11.10.2013, 16:56

Oana 1

12.10.2013, 13:32

Cristinne, eu nu fierb niciodata borcanele de dulceata. Doar pun dulceata fierbinte in borcane, le strang bine capacele si gata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafir