Dulceata de gutui

de Oana in Dulceata / Gem, 12 Oct 2010 | 5976 vizualizari

 

O dulceata atat de aromata, cu gust de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie
  • o ceasca cu apa
  • coaja de la o portocala
  • cateva cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar.

Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se lasa la foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Se adauga cuisoarele, batoanele de scortisoara si coaja de portocala taiata fideluta subtire de tot. Se lasa cateva minute sa fiarba. Se scot apoi cuisoarele si scortisoara si se adauga gutuile stropite cu zeama de lamaie si miezul de la lamaie taiat cubulete mici. Se fierbe totul la foc mic, de preferat ntr-o oala cu pereti dubli. Gutuile mele au fost dulci si zemoase. Se testeaza o picatura de sirop pe farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca dulceata este gata si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane si se strang bine capacele. Se acopera cu un prosop gros si se lasa la racit, apoi se pun borcanele in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de gutui-0
Dulceata de gutui-1
Dulceata de gutui-2
Dulceata de gutui-3

COMENTARII (23)

cristinne

cristinne 1

16.10.2010, 11:45

azi fac si eu;

cum pun la fiert borcanele?
nu am mai facut niciodata dulceata de gutui
umplu borcanele cu fulceata fierbinte? si le pun in apa rece si le dau la fiert in oala? sau cum?>

Panacris

Panacris 1

11.10.2013, 16:56

Oana

Oana 1

12.10.2013, 13:32

Cristinne, eu nu fierb niciodata borcanele de dulceata. Doar pun dulceata fierbinte in borcane, le strang bine capacele si gata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!