Dulceata de gutui

de ionix in Dulceata / Gem, 13 Noi 2010 | 11421 vizualizari

 

reteta mamei :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1,3 l apa
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.

Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.

Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.

Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga putin, cam inca vreo 2-3 ore. Din cand in cand vom amesteca iar cu 30 de minute inainte vom pune sucul de la lamaie.

Cand dulceata este gata, o luam de pe foc si punem coaja de la lamaie. Amestecam bine si punem in borcane, cat este inca fierbinte.

Intoarcem borcanele cu fundu-n sus si lasam pana a doua zi, cand se racesc, iar apoi dam in camara.

Se servesc iarna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit 4 borcanele mici de 300 g

2

eu am facut dulceata in ceaun

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de gutui 62557
retete culinare - Dulceata de gutui 62558
retete culinare - Dulceata de gutui 62559
retete culinare - Dulceata de gutui 62560
retete culinare - Dulceata de gutui 62561

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:28

ce-mi place cand spui "reteta mamei".............................

ionix 1

20.11.2010, 23:05

@Medi... pai, ea este sursa mea de inspiratie pt majoritatea retetelor postate

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:54

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21