Dulceata de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 32560 vizualizari

 

Dupa mine este cea mai buna dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui curatate
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se curata de puf si se spala bine.

Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici.

Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg.

Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)

Zaharul se pune la fiert cu 1 l de apa intr-o cratita mai mare si cand incepe sa clocoteasca se lasa la fiert 10 minute.

Se pun gutuile taiate in siropul clocotit si se amesteca pana incepe din nou sa fiarba pentru a se decolora gutuia.

Se lasa la fiert 1.5-2 ore pana ajunge la consistenta dorita.

Se indeparteaza spuma formata si se amesteca din cand in cand.

Se pune zaharul vanilat si zeama de la lamaie si se mai fierbe 5-10 minute.

Daca proba cu picatura pe farfuriuta este buna este gata.

Se acopera cratita cu un prosop ud si se lasa la racit.

Se pune in borcane sterilizate calduta.

Se pun capacele, eticheta si la camara.

 

 

TIPS-URI

1

Gutuile se spala usor de puf cu un burete aspru.

2

Gutuile se pot taia si fasii subtiri sau rade pe sita mare.

3

Cotoarele daca nu sunt virmanoase nu se arunca, se poate face peltea din ele.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de gutui-0
Dulceata de gutui-1
Dulceata de gutui-2
Dulceata de gutui-3
Dulceata de gutui-4
Dulceata de gutui-5
Dulceata de gutui-6
Dulceata de gutui-7
Dulceata de gutui-8
Dulceata de gutui-9
Dulceata de gutui-10
Dulceata de gutui-11
Dulceata de gutui-12
Dulceata de gutui-13
Dulceata de gutui-14
Dulceata de gutui-15

COMENTARII (40)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.10.2013, 08:37

Multumesc

angelo

angelo 1

14.11.2013, 20:43

Arata foarte bine. O incerc chiar acum. Sper sa iese cum trebuie

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.11.2013, 21:38

iese sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!