Dulceață de gutui cu dovleac

de Bunica in Dulceata / Gem, 4 Noi 2016 | 3326 vizualizari

 

Nu se putea să treacă toamna să nu fac și eu o dulceață de gutui,chit că mai am de anul trecut!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui mari
  • jumătate dintr-un dovleac
  • 1 kg. zahăr
  • 300 ml. apă
  • 1 lămâie
  • 2 linguri merișoare
  • 2 linguri goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui cu dovleac:

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.

Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.

Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .

Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.

Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.

Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.

Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.

După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.

Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.

 

TIPS-URI

1

Siropul să fie bine legat înainte de a pune gutuile și dovleacul.

2

Își vor lăsa multă zeamă.

3

Se fierbe cam 45-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

06.11.2016, 09:07

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:56

Asta da combinatiune de combinatiune

anca_rm 1

07.11.2016, 10:23

ce faina reteta , delicioasa trebuie sa fie combinatia

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Silvoita in caldare