Dulceata de kaki

de adasev12 in Dulceata / Gem, 17 Dec 2011 | 5688 vizualizari

 

eu aceste fructe le consum ca atare, dar aveam cateva care s-au trecut putin si fiindca nu ma induram sa le las sa se strice nici sa le arunc, le-am pus de dulceata. sunt niste fructe foarte aromate si cu continut ridicat de vitamine, va invit sa le consumati cu incredere( fiind mai putin cunoscute aceste fructe, am postat si un articol despre ele, (vezi articolul Kaki)

am facut putina, nestiind ce gust va avea, , dar e foarte aromata si cred ca va merge la o prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 fructe de kaki ( fiecare fruct are in medie cam 200 g)
  • 300 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lg-ita de mix condimente : scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de kaki:

Pe  cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki

Se spala si se curata fructele de coaja foarte  subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si mari deci se aleg usor.,se adauga zaharul si se pun la foc .

Se fierbe ca orice dulceata. La sfarsit  se adauga si condimentele si sucul de lamaie.

Se mai lasa asa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se pune calda in borcane si se lasa la racit apoi se da la camara.

Se foloseste ca atare sau la diferite prajituri, tarte etc.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de kaki-0
Dulceata de kaki-1
Dulceata de kaki-2
Dulceata de kaki-3
Dulceata de kaki-4

COMENTARII (20)

mihaelar63

mihaelar63 1

19.12.2011, 00:23

M-ai facut curioasa , musai trebuie sa le incerc

adasev12

adasev12 1

19.12.2011, 08:25

marieta, mamaie...

adasev12

adasev12 1

19.12.2011, 08:27

mihaela, o sa-ti placa. dar sa fie bine coapte, ca altfel au gust fad

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!