Dulceata de macese

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 26 Oct 2015 | 3914 vizualizari

 

Un deliciu pentru zilele friguroase si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pasta de macese
  • 3 kg de zahar
  • 600 gr apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de macese:

       Intr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei.Se lasa la fiert 30 de minute sau pana cand amestecul este bine legat .

        Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate, puneti capacele si le bagati in paturi, la caldura, pana a doua zi cand le veti pune la locul de depozitare din camara dumneavoastra.

        Pofta buna.

TIPS-URI

1

la 1 kg de pasta de macese se pune 600 gr de zahar sau in functie decat de dulce doriti sa fie.

2

daca pasta este subtire nu mai trebuie adaugata apa si se fierbe la foc mic cca 1 ora.

3

poate fii folosita la prajitura sau clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

26.10.2015, 17:05

Ce dor imi e de pasta asta de macese!! Am zis si eu ca iau si nu am mai apucat

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:57

nu am mancat de multa vreme, dar este una din preferatele mele

mirela0911 1

27.10.2015, 12:30

Printre preferate!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de maces