Dulceata de mure

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Aug 2014 | 1412 vizualizari

 

Dupa o mica absenta de postari, am revenit si eu cu o reteta delicioasa pentru iarna, ca sa fiu iertata ca am lipsit. Este pentru prima data cand fac dulceata de mure, desi imi place mult, si pot sa ma laud ca mi-a iesit MINUNATA! Asa ca puteti prelua reteta, eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.

Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.

Punem oala pe aragaz, la foc mic.

Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.

Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.

Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.

Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.

In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.

Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de mure-0
Dulceata de mure-1
Dulceata de mure-2
Dulceata de mure-3
Dulceata de mure-4
Dulceata de mure-5
Dulceata de mure-6
Dulceata de mure-7
Dulceata de mure-8
Dulceata de mure-9

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:41

buna buna

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Multumesc Reisnaor

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Vladimir multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41