Dulceata de mure

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Aug 2014 | 4489 vizualizari

 

Dupa o mica absenta de postari, am revenit si eu cu o reteta delicioasa pentru iarna, ca sa fiu iertata ca am lipsit. Este pentru prima data cand fac dulceata de mure, desi imi place mult, si pot sa ma laud ca mi-a iesit MINUNATA! Asa ca puteti prelua reteta, eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.

Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.

Punem oala pe aragaz, la foc mic.

Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.

Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.

Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.

Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.

In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.

Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure