Dulceata de nuci verzi

de alinutzika in Dulceata / Gem, 6 Iun 2012 | 2848 vizualizari

 

O dulceata foarte rafinata, foarte dulce si foarte foarte buna! O delicatesa, chiar daca ia mult timp preparatul si mainile iti arata jalnic cateva zile dupa aceea, chiar prin manusi..:)))
Anul trecut am facut-o prima data si am de gand sa o mai fac.

 

INGREDIENTE

  • o galeata de 5 kg umpluta cu nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 700 ml apa
  • un varf de lingurita cuisoare macinate
  • 1 pliculet sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori.

A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la foc mediu, pana incepe sa se lege putin. Apoi, se adauga nucile si zeama de la lamaie si se mai fierbe pana se leaga bine siropul, adica inca vreo ora. Eu am taiat nucile in bucati mari, nu le-am lasat intregi pt ca imi place enorm cum arata taiate cu miezul lor neformat si imi place sa simt la fiecare imbucatura nuca, nu doar cand si cand..:)) Voi faceti cum vreti.

Inainte de a o lua de pe foc se adauga cuisoarele, care ii dau o aroma si un miros tare placut.

Se pune in borcane si e gata pt camara.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de nuci verzi-0
Dulceata de nuci verzi-1
Dulceata de nuci verzi-2

COMENTARII (29)

alinutzika 1

07.06.2012, 14:00

Simona, abia a inceput sezonul lor, asa ca o sa gasesti sigur!

alinutzika 1

07.06.2012, 14:01

Claudia...nu-i bine sa strici bunatate de maini...mai bine vii la mine...

alinutzika 1

07.06.2012, 14:02

iri_love...iti dau daca asta ti-e conditia..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04