Dulceata de nuci verzi

de Steffy in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 5130 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta si se pare ca mi-a iesit. Am vrut sa experimentez, am gasit reteta intr-o carte de meniuri de post.

 

INGREDIENTE

  • 190 nuci verzi (cu miezul alb format, dar neintarit)
  • 2 kg de zahar
  • 6 pahare de apa
  • 2 lamai
  • 4 pliculete zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Se aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar.

Se curata de coaja verde cu un cutit de otel inox, aruncandu-se nucile curatate in apa rece. Se oparesc in apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute. Se schimba apa de 4-5 ori si se repeta oparirea. Se spala apoi sub jet de apa rece si se scurg sau se tamponeaza bine cu un tifon.

Se prepara siropul din apa si zahar la foc iute, sa nu se inroseasca. Cand incepe sa se lege se pun fructele bine scurse, zeama si cojile de la lamai. Se leaga la foc iute. La sfarsit se adauga zaharul vanilinat.

 

TIPS-URI

1

Folositi niste manusi foarte rezistente cand curatati nucile verzi, pateaza foarte tare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de nuci verzi 166091
retete culinare - Dulceata de nuci verzi 166092
retete culinare - Dulceata de nuci verzi 166093
retete culinare - Dulceata de nuci verzi 166094

COMENTARII (15)

jolygina 1

08.06.2012, 11:02

daca imi da fiecare cate un borcan am si eu ,ca la asa ceva nu ma pot incumeta sa fac ,mi se pare foarte delicata de facut dar rezultatu intradevar este pe masura ,asa ca vin cu cersitu imi daiiii

Toamna07 1

18.06.2012, 17:23

Ce boala am pe dulceata asta...pe unde o zaresc ma atrage .Poate o prepar si eu...candva ! Anul asta am facut destule dulceturi !

Arata spectaculos !
Bravo !

delia64 1

11.02.2013, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D