Dulceata de nuci verzi

de Isabel in Dulceata / Gem, 4 Iul 2013 | 4437 vizualizari

 

Dulceata de nuci verzi

 

INGREDIENTE

  • 120 nuci verzi(se culeg in intervalul 25 mai-6 iunie,sa nu fie nici prea mici dar nici prea mari sa aibe mizul tare)
  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Nucile se curata de coaja verde pana la partea alba si se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa in apa pana a doua zi schimband de cateva ori apa.

Se pune pe foc intr-o oala apa cu zaharul la fiert pana se leaga siropul putin apoi se adauga nucile scurse bine si se fierb cca o ora apoi adaugam coaja de lamaie si zeama si 2-3 linguri de zahar vanilat si mai fierbem cca 30 min.

Se pune fierbinte in borcane curate si sigilam bine,apoi se impaturesc borcanele pana a doua zi,apoi le depozitam intr-un loc racoros si intunecat(camara,beci).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

04.07.2013, 20:05

MotanLaOale 1

05.07.2013, 08:23

Isabel 1

05.07.2013, 21:00

multumesc....e fff buna.Sotului meu ii place ff mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi