Dulceata de nuci verzi

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 726 vizualizari

 

Nu am mai facut dulceata de nuci verzi, m-am inspirat de aici de pe site, dar nu stiu cat de corect este facuta deoarece am inteles ca nucile trebuiau tinute in apa de var. Poate data viitoare o sa incerc si asa.
Cat despre nuci, acestea pot fi folosite in luna iunie, atunci cand inca nu este formata coaja lemnoasa.
Au iesit 3 borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 100 nuci verzi;
  • 800 g zahar;
  • 500 ml apa;
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate.

Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand.

A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15 minute se adauga zeama de lamaie si se mai fierb nucile pana cand se inmoaie. 

Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc, apoi se pun intr-o cratita cu apa fierbinte si se mai fierb 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in cratita cu apa sau se pun sub paturi, lasandu-se 1-2 zile.

 

TIPS-URI

1

O alta varianta care am gasit-o pe site ar fi sa opariti nucile de 3 ori, in ape diferite, inainte de a le pune in sirop.

2

La curatarea nucilor trebuie folosite manusi pentru a evita murdarirea mainilor.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de nuci verzi-0
Dulceata de nuci verzi-1
Dulceata de nuci verzi-2
Dulceata de nuci verzi-3
Dulceata de nuci verzi-4
Dulceata de nuci verzi-5
Dulceata de nuci verzi-6

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

26.06.2015, 21:13

Multumesc tuturor pentru aprecieri

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 09:54

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!