Dulceata de nuci verzi

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Iun 2010 | 15657 vizualizari

 

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica ,
cea mai buna era cea de nuci verzi.
Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros,
dar.... care implica si un efort pe masura!

Si cum sezonul nucilor verzi incepe dar se si sfarseste foarte repede....m-am grabit
sa culeg si eu nucile necesare pentru a prepara delicioasa dulceata .
Sa ne apucam asadar de treaba si sa reanviem mirosul parfumat din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 150 nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o lamaie potrivit de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata.
Daca nu vrem sa ne patam pe maini si  toata lumea sa stie ce am facut,
ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.

Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea alba cu interiorul gelatinos.
Imediat le vom arunca in apa rece,pentru a nu se innegri si pentru a iesi toata amareala din ele. Vom schimba de mai multe  ori apa in care stau nucile.
Le lasam tot in apa peste noapte,cu o farfurie peste ele sa le tina in apa, sa nu se ridice la suprafata.

A doua zi punem la foc apa si zaharul sa fiarba pana se ingroasa
bine si se formeaza siropul.
In sirop vom pune nucile ,scurse bine de apa,  si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba pana se leaga bine dar avem grija sa nu fierbem
foarte mult sa nu se caramelizeze zaharul.

Dulceata mea a fiert intr-o ora.

Am pus in ea doar zeama de lamaie care i-a dat un gust usor acrisor.
Am gasit insa pe net ,reteta de dulceata de nuci, cu diferite adaosuri.
Nu cred ca ar fi avut ce  cauta  scortisoara sau cuisoarele in aceasta reteta, nu de alta dar ar fi  schimbat total gustul pe care il asteptam eu , si...pe bunica nu am vazut-o punadu-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Julie 1

20.06.2010, 18:45

Ina, Miha! Stati voi linistite si cu mainile curate ma murdaresc eu si pentru voi mah!

nadina73 1

26.06.2010, 16:43

stiu ca e delicioasa ,nu am mai mancat de vreo 20 ani si poate si mai bine dar cand am vazut la tine parca i simt gustu si aroma,,,,,,,,,,,,,,,,trimite-mi si mie,macar o lingurita50 furculite merita

Julie 1

28.06.2010, 11:29

Nadina Acum trimit prin pescarus
Am sa-l dresez sa bata la usa...sa nu mai tii fereastra deschisa tot timpul si sa te ia curentul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman