Dulceata de patlagute verzi

de Bunica in Dulceata / Gem, 22 Sep 2009 | 2500 vizualizari

 

Patelgutele verzi lunguiete (zise si prunisoare) se pot face dulceata. Este deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 40-45 patlagute mici
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa
  • coaja de lamaie si de portocala taiata feliute
  • miez de nuca
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de patlagute verzi:

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4 min.Se scurge apa , se scutura fiecare patlaguta in parte , se impaneaza cu coaja de lamaie, de portocala si miez de nuca. Intre timp se face siropul dintr-un kg. de zahar si 750 ml. apa. Cand siropul este legat se pun patlagutele si se fierbe in continuare. Dulceata este gata cand punem sirop pe degetul mare si incercam sa-l intindem itre degetul mare si aratator. Daca se tine intre degete pune zeama de la o lamaie ,il lasam sa mai fiarba 2-3 clocote si oprim focul.

 

TIPS-URI

1

Daca vrem ca patlagutele sa-si mentina culoarea verde se pune in apa de oparit 2 bobite de piatra vanata (care se foloseste la stropit via), apoi se spala patlagutele.

2

SE folosesc patlagutele lunguiete pentru ca au mai putini samburi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de patlagute verzi 7818
retete culinare - Dulceata de patlagute verzi 7819
retete culinare - Dulceata de patlagute verzi 7820
retete culinare - Dulceata de patlagute verzi 7821

COMENTARII (2)

Oana 1

23.09.2009, 00:02

Ce interesant! Am auzit, dar n-ammancat pana acum...neaparat sa-mi dai sa gust, Buni!

Irina 1

23.09.2009, 18:14

Am gustat eu,Oana! Stii ce buna e? Pastram noi si pentru tine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54