Dulceata de pepene galben

de Sim0na in Dulceata / Gem, 21 Aug 2012 | 2246 vizualizari

 

Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!

 

INGREDIENTE

  • cca 2 kg pulpa pepene galben
  • 500 g zahar
  • 2 lamai mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot. Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.

Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu este atat de pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de pepene galben 174490
retete culinare - Dulceata de pepene galben 174491
retete culinare - Dulceata de pepene galben 174492
retete culinare - Dulceata de pepene galben 174493
retete culinare - Dulceata de pepene galben 174494
retete culinare - Dulceata de pepene galben 174495

COMENTARII (24)

Rux 1

22.08.2012, 16:37

N-am facut si nu am mancat niciodata cred ca e minunata! De ce nu mai poti manca pepene rosu? Te pup!

mena29 1

22.08.2012, 17:51

mirela0911 1

22.08.2012, 18:14

Cred ca a iesit tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D