Dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 13350 vizualizari

 

am cumparat un pepene de 7 kg si cand l-am taiat am avut o mare surpriza: era alb inauntru! necopt! n-am mai patit niciodata sa ceva...si sotul a avut ideea de a-l face dulceata, ca cica o fi bun...asa ca am trecut la fapte...

 

INGREDIENTE

  • miez de pepene , vreo 3-4 kg,am mai pus si de la alt  pepene  , dar de data asta copt bine, partea de langa coaja, cea mai searbada, dar inca rosie..
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt.

Cam dupa o ora au inceput  sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita.

Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ...

Am adugat apoi zaharul si am lasat sa fiarba cam vreo 3-4 ore, ca era foarte  multa zeama, pana a scazut bine..

La final am adaugat sucul de la lamai si coaja rasa de  la o lamaie.

Am lasat 10 min sa se domoleasca si am pus in borcane.

Foarte  buna a iesit si aromata, chiar era pacat sa arunc pepenele...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de pepene rosu 110620
retete culinare - Dulceata de pepene rosu 110621
retete culinare - Dulceata de pepene rosu 110622

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

motane....
ruxy, chiar e buna si aromata....

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

miuta, mersi
eduard...e buna
mirela, gusta cu placere, merita

alinutzika 1

16.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55