Dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 19660 vizualizari

 

am cumparat un pepene de 7 kg si cand l-am taiat am avut o mare surpriza: era alb inauntru! necopt! n-am mai patit niciodata sa ceva...si sotul a avut ideea de a-l face dulceata, ca cica o fi bun...asa ca am trecut la fapte...

 

INGREDIENTE

  • miez de pepene , vreo 3-4 kg,am mai pus si de la alt  pepene  , dar de data asta copt bine, partea de langa coaja, cea mai searbada, dar inca rosie..
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt.

Cam dupa o ora au inceput  sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita.

Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ...

Am adugat apoi zaharul si am lasat sa fiarba cam vreo 3-4 ore, ca era foarte  multa zeama, pana a scazut bine..

La final am adaugat sucul de la lamai si coaja rasa de  la o lamaie.

Am lasat 10 min sa se domoleasca si am pus in borcane.

Foarte  buna a iesit si aromata, chiar era pacat sa arunc pepenele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

motane....
ruxy, chiar e buna si aromata....

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

miuta, mersi
eduard...e buna
mirela, gusta cu placere, merita

alinutzika 1

16.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben