Dulceata de pere

de Rocsi in Dulceata / Gem, 26 Sep 2011 | 24784 vizualizari

 

Primesti o cutie de pere.Ce faci cu ele?Nu cred ca le tii pe toate pentru consum,mai ales ca nu prea tin,asa ca alegi varianta sa faci o dulceata,care este parfumata,cu un gust imbatator si o culoare ispititoare!!!!!
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/ particip la Provocare lunii septembrie

 

INGREDIENTE

  • 7 castroane cu feliute de pere
  • 4 castroane rase de zahar(folosim acelasi castron cu care am masurat perele)
  • jumatate de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.

Luam perele si le spalam sub jetul de apa.

Le scurgem bine si le curatam de coaja.

Le taiem feliute pe lung,dar subtiri.

Le punem intr-o oala de tuci,iar peste presaram zaharul.

Luam o paleta si le amestecam cu zaharul si le lasam sa stea asa,la rece,cam 2 ore.(in acest timp mai invartim in ele din cand in cand).

Punem oala la foc potrivit si mai invartim in dulceata.

O lasam sa fiarba pana scade binisor zeama.

Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.

Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta,atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.

Invartiti bine,mai dati2-3 clocote si inchideti ochiul de la dulceata.

Asezam dulceata fierbinte in borcane(ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).

Le infiletam bine si le punem intr-o patura ,si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.

Le lasati asa peste noapte ,iar a 2a zi le etichetati si le puneti in camara!!!

TIPS-URI

1

Puteti opta ,sa puneti deasupra fiecarui borcan putina aspirina pisata,asta daca stiti ca nu prea aveti conditii pentru a le pastra pe iarna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.10.2011, 11:04

-lau multumesc
-dentistuta este o dulceata grozava,dupa parerea mea

mihaelar63 1

03.10.2011, 11:07

Ce buna
Perele sunt fructele mele preferate

Rocsi 1

03.10.2011, 18:35

tu si mama...si mie imi plac ,dar nu al nebunie cum ii plac mamei..ea ar manca zilnic si multeeeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri