Dulceata de pere

de Sim0na in Dulceata / Gem, 22 Oct 2012 | 1774 vizualizari

 

Inspiratie: http://lacucinadiany.blogspot.ro/2012/07/dulceata-de-pere-si-vanilie-confettura.html

 

INGREDIENTE

  • 8 pere potrivite si coapte (cca 1,5 kg)
  • 500 g zahar
  • 20 ml palinca
  • 1 lamaie ptr stropit perele
  • ½ lamaie taiata feliute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in  bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund dublu, sau tuci – varianta mea, am pus perele impreuna cu siropul pe care l-au lasat, am mai adaugat 300 ml apa, restul de zahar si am lasat sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am pus palinca (am furat ideea de la Gaby :-*) si feliutele de lamaie si am mai lasat 10 minute. Dupa cele 40 de minute dulceata mea a fost gata. Am facut testul puncand intr-o farfurie cateva picaturi, apoi am bagat farfuria in congelator. Picaturile de dulceata erau foarte bine legate.

Am pus dulceata fierbinte in 3 borcanele sterilizate, pe care le-am sigilat si le-am lasat intr-o patura pana a doua zi, apoi le-am asezat in camara.

UPDATE: ideea cu palinca apartine lui Any si nu Gaby :) Scuze de confuzie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de pere 183796
retete culinare - Dulceata de pere 183797
retete culinare - Dulceata de pere 183798
retete culinare - Dulceata de pere 183799
retete culinare - Dulceata de pere 183800

COMENTARII (23)

Poliana 1

23.10.2012, 08:23

O bunatate de dulceata...si mai are si palinca in ea

_Alina_ 1

23.10.2012, 09:14

ce culoare frumoasa are

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 22:57

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55