Dulceata de piersici

de ancutsa in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 916 vizualizari

 

Zilele trecute am cumparat niste piersici foarte gustoase, pe care le-am facut dulceata. Veti vedea ca eu la dulceturile mele folosesc cantitati scazute de zahar pentru ca nu imi plac foarte dulci. In plus, produsul final o sa iasa mai inchis la culoare, dar asta nu ma deranjeaza. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici;
  • 1 kg zahar;
  • 3 pahare apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci.

Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele. Astfel, se fierb la foc mic, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca si se ia spuma la nevoie. Imi place cand siropul capata culoarea rozulie iar piersicile plutesc galbene

Pentru ca eu folosesc cantitati scazute de zahar si apa, timpul de fierbere e mai mare, iar dulceata va fi mai inchisa la culoare, dar asta nu ma deranjeaza.

Cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. Nu am folosit conservanti, fiind dulceturi de vara, trebuie pastrate la rece si consumate repede.

Am obtinut 5 borcane (din cele de 400 g) de dulceata.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-piersici.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de piersici 448058
retete culinare - Dulceata de piersici 448059
retete culinare - Dulceata de piersici 448060

COMENTARII (6)

mirela0911 1

21.06.2016, 20:10

Delicios!

Rocsi 1

21.06.2016, 20:54

noiinbucatarie 1

22.06.2016, 00:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55