Dulceata de piersici

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 23 Sep 2016 | 382 vizualizari

 

Un deliciu pe care il pregatesc cu mare drag.Este buna la clatite, prajituri sau pentru un mic dejun alaturi de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici
  • 1 - 1,200 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste ele.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

       Intr-o cratita incapatoare am adaugat piersicile impreuna cu zeama lasata peste noapte si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Trebuie amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Cu ajutorul unei spumiere indepartati spuma formata de cate ori este nevoie.Cand este aproape gata adaugam zeama de la lamaie si mai lasam sa fiarba putin.

        Punem dulceata calda in borcane sterilizate si le asezam dupa aceea intr-o patura groasa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in pivnita,un loc racoros.

       

 

TIPS-URI

1

Se ia cu o lingura dulceata si se pune pe o farfurie,daca nu curge inseamna ca dulceata este facuta.

2

daca nu le lasti la frigider pana a doua zi puneti intr-o cratita zaharul si 400 ml de apa si lasati sa de-a siropul in cateva clocote avand grija sa nu se zahariseasca.

3

in loc de zahar puteti folosi 300 gr de indulcitor natural Green Sugar.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de piersici-0
Dulceata de piersici-1
Dulceata de piersici-2
Dulceata de piersici-3
Dulceata de piersici-4
Dulceata de piersici-5
Dulceata de piersici-6
Dulceata de piersici-7

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

24.09.2016, 19:09

Este foarte buna si aromata!

Rux

Rux 1

25.09.2016, 23:01

Ce deliciu! Cred ca a papat Ana Maria cu pofta

mihaelar63

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:18

Intr-o seara de iarna va aminti de aroma verii impachetat intr-o clatita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!