Dulceata de piersici cu ardei iute

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 5 Oct 2012 | 5793 vizualizari

 

Pentru ca imi plac la nebunie piersicile si ardeii iuti m-am gandit sa le combin si sa fac o dulceata dementiala. Dragilor va indemn la degustare!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 950 g piersici curatate de coaja si samburi
  • 40 g ardei iute rosu
  • 3 cotoare cu seminte de ardei iute
  • 1 lgt coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu ardei iute:

Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2!

Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de  min se pune si ardeiul iute taiat cubulete (de cativa milimetri), cotoarele cu seminte si cu nervuri le inveliti in tifon si le bagati in oala. Nu uitati sa spumati! 

Lasati dulceata pe foc pana cand se incheaga (la mine a mai durat inca 20 min de cand am adaugat ardeiul iute:) In ultimele 5-10 min, cand este inca pe foc, puneti coaja de portocala.

Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le cu capacul in jos pana se racesc. 

 


 

TIPS-URI

1

Folositi doar piersici cu pulpa ferma!

2

Cu cat inchegati siropul mai bine, cu atat dulceata se face mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:10

diaconta 1

08.10.2012, 14:29

super

_Alina_ 1

09.10.2012, 09:14

multumesc rocsi, iri, lau, gabytza, & dia
mamaie sa stii ca e tare buna, mai ales pentru iubitorii de senzatii tari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici albe