Dulceata de piersici cu ardei iute

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 5 Oct 2012 | 2334 vizualizari

 

Pentru ca imi plac la nebunie piersicile si ardeii iuti m-am gandit sa le combin si sa fac o dulceata dementiala. Dragilor va indemn la degustare!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 950 g piersici curatate de coaja si samburi
  • 40 g ardei iute rosu
  • 3 cotoare cu seminte de ardei iute
  • 1 lgt coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu ardei iute:

Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2!

Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de  min se pune si ardeiul iute taiat cubulete (de cativa milimetri), cotoarele cu seminte si cu nervuri le inveliti in tifon si le bagati in oala. Nu uitati sa spumati! 

Lasati dulceata pe foc pana cand se incheaga (la mine a mai durat inca 20 min de cand am adaugat ardeiul iute:) In ultimele 5-10 min, cand este inca pe foc, puneti coaja de portocala.

Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le cu capacul in jos pana se racesc. 

 


 

 

TIPS-URI

1

Folositi doar piersici cu pulpa ferma!

2

Cu cat inchegati siropul mai bine, cu atat dulceata se face mai repede.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de piersici cu ardei iute-0
Dulceata de piersici cu ardei iute-1
Dulceata de piersici cu ardei iute-2
Dulceata de piersici cu ardei iute-3
Dulceata de piersici cu ardei iute-4
Dulceata de piersici cu ardei iute-5
Dulceata de piersici cu ardei iute-6

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:10

diaconta 1

08.10.2012, 14:29

super

_Alina_ 1

09.10.2012, 09:14

multumesc rocsi, iri, lau, gabytza, & dia
mamaie sa stii ca e tare buna, mai ales pentru iubitorii de senzatii tari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04