Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.

Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.

Fierbem in jur de 2-3 ore.

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta iar daca nu curge inseamna ca a fiert destul.

Punem dulceata de prune in borcane sterilizate. Infiletam capacele apoi invelim borcanele intr-o patura groasa. 

Le lasam pana a doua zi apoi le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

5 kg de prune au fost la inceput, dupa ce am indepartat samburii nu le-am mai cantarit.

2

Se poate adauga mai mult zahar, totul depinde de dulceata prunelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca