Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara

de babi5 in Dulceata / Gem, 6 Aug 2013 | 1474 vizualizari

 

Am facut si citeva borcane de dulceata ,manopera fiind aproape indentica ..

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l de ringlote (prune)
  • 3 plicuri de gel fix dr. Oetker
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 kg de zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara:

Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix  cu sase linguri de zahar , sucul de lamie   si scortisoara.

Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca la foc mare trei minute. Am spumat, apoi am pus  compozitia in borcanele bine sterilizate .. Le-am intors dupa inchidere pe fiecare cu capacul in jos pentru 5 min .

Pofta mare ! si sa va fie camarile pline ..

 

TIPS-URI

1

Bun cred eu la clatite ,la mic dejun,la prajituri..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de ringlote (Prune)  cu scortisoara 250286
retete culinare - Dulceata de ringlote (Prune)  cu scortisoara 250308
retete culinare - Dulceata de ringlote (Prune)  cu scortisoara 250309
retete culinare - Dulceata de ringlote (Prune)  cu scortisoara 250310

COMENTARII (14)

ianculubita 1

07.08.2013, 09:54

trebuie sa fie buna,dar pe la noi aceste fructe se chiama corcoduse sau sunt alta ceva???

Rocsi 1

07.08.2013, 12:00

Harnicuto

babi5 1

07.08.2013, 21:22

Mai de sila bucuros rocsi ,,,glumeam chiar am facut cu placere de acuma trec la dulceturi marmelade de prune ca se rup crengile ,facem si zeama de prune .. si vine buulionul si zacusca ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: