Dulceata de rosii galbene

de alinutzika in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 7569 vizualizari

 

De mult timp m-am tot gandit sa incerc reteta aceasta...dar ma cam indoiam de rezultat.
Ei bine, pt ca anul acesta in gradina am avut si 2 fire cu rosii galbene, care au rodit bine, am zis sa incerc.
Va prezint una dintre cele mai gustoase dulceturi. Seamana foarte bine cu cea de caise, dar parca e mai fina si mai aromata.
Cand o sa mai zaresc rosii de genul asta....direct dulceata le fac!
Delicioasa! Aromata! .......Irezistibila!...:)))))) si cu o culoare galben-aprins....de-ti ia ochii...:)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii galbene
  • 1 kg zahar
  • gelfix
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rosii galbene:

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.

Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si se pune in borcane. Borcanele se intorc cu capacul in jos pt 5-10 minute, apoi se baga in camara.

La iarna (daca apuca iarna), veti savura o dulceata rafinata, foarte foarte buna, iar daca nu o sa spuneti ce e in borcan, pariez ca nimeni nu o sa-si dea seama!

Eu am incercat dulceata pe mama mea. Stiti ce a zis?

- Mmmmm...ce buna e! De caise, asa-i?...:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Silvioara 1

01.09.2011, 11:04

Bravo
Si eu am la tara rosii galbene si ma bate gandul sa incerc reteta ca arata tare bine...

DIANA B 1

01.09.2011, 14:47

Bineeeeeeeeeeee , m-ai convins , dulcetica mica ... sper sa nu te superi , eu tot ce zic , zic din

adry88 1

02.09.2011, 15:50

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonele