Dulceata de smochine

de Bunica in Dulceata / Gem, 11 Sep 2009 | 22756 vizualizari

 

O dulceata delicioasa pe care o putem face si noi , nu numai turci si grecii.

 

INGREDIENTE

  • 45 smochine coapte mari
  • 1 kg. zahar
  • coaja de lamaie taiata feliute
  • 2 bobite de piatra vanata
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se impaneaza cu coaja de lamaie si se pun la fiert intr-o cratita in care s-a facut siropul.


Siropul se face dintr-un kilogram de zahar si 750 mil. apa. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga.( cand iei sirop si il pui pe o farfurioara sa stea ca o bobita.)


Se fierbe dulceata pana se aduna spuma la mijlocul cratitei. Intre timp se spumuieste dulceata. Din cand in cand se misca intr-o parte si alta cratita pentru a nu se prinde dulceata.


Este suficient de fiarta cand iei sirop intre degetul mare si aratator sirop si desfacand degetele se tine (se intinde) siropul .Se adauga zeama de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote(2-30. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de smochine 7513
retete culinare - Dulceata de smochine 7983

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

08.10.2013, 17:55

delicatese...

MotanLaOale 1

08.10.2013, 18:35

buna buna

Panacris 1

08.10.2013, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19