Dulceata de smochine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 19 Aug 2013 | 3146 vizualizari

 

Am gasit smochine la Billa,am cumparat si pentru ca nu am avut cantitatea necesara,am adaugat pere;a rezultat o dulceata delicioasa,incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500 g pere cantarite dupa curatare
  • 1 kg zahar
  • 2 stelute de anason
  • 2 cani cu apa
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Facem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30 minute adunand spuma ce se formeaza. Dupa ce aproape este gata, scoatem anasonul, adaugam zeama de lamaie si punem imediat in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu capacul in jos 10-15 minute, dupa care le depozitam la camara

 

TIPS-URI

1

pentru cine nu are anason stelat, poate adauga si alte arome

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de smochine 252751
retete culinare - Dulceata de smochine 252752
retete culinare - Dulceata de smochine 252753
retete culinare - Dulceata de smochine 252754
retete culinare - Dulceata de smochine 252755
retete culinare - Dulceata de smochine 252756
retete culinare - Dulceata de smochine 252757
retete culinare - Dulceata de smochine 252758

COMENTARII (16)

ianculubita 1

20.08.2013, 09:02

Nu Lia,am spus ca le-am cumparat,la mine nu s-au copt inca

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:40

ianculubita 1

20.08.2013, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18