Dulceata de strugurasi cu dude

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 1 Oct 2011 | 8035 vizualizari

 

In memoria mea dudele [ fragi, agude sau pomite] se asociaza cu bunica,Noi prin zona le spuneam ,, pomnite'' .
Bunicuta mea draga avea un pomnitar dar cu pomnite negre in spatele casei langa cuptorul de paine .
Avand la dispozitie doar dude albe m-am gandit sa le asociez cu alte fructe mai colorate, respectiv strugurasi ,rosii.Am ,,parfumat '' melanjul cu rom alb !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dude albe
  • 1 kg strugurasi rosii
  • 1 kg zahar
  • 1 plic dr.otker 2:1
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri rom alb
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurasi cu dude:

Spalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa.

Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti

Puneti fructele intr-o cratita  antiaderenta cu fund dublu + zaharul.

Lasati sa se odihneasca cateva ore , amestecand usor din cand in cand .

,, Parfumati'' amestecul cu rom si zeama de lamaie .

Puneti pe foc si tineti pana zaharul se topeste.

Folositi ca si conservant Gelfix Dr. Otker 2:1  cu pectina de citrice, respectand instructiunile.

Puneti in borcanase curate cu capac infiletabil.

Serviti in miezul iernii cand vreti sa gustati o picatura de aroma a verii .

TIPS-URI

1

 Etichetati borcanele , mentionand sortimentul , data si provenienta fructelor sau a legumelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurasi cu dude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

03.10.2011, 14:16

Criss ador sa imi pigmentez vorbirea cu cate un regionalism , o vorba din batrani
Nu trebuie lasate uitate intr-un sertar , macar asa ma asigur ca vor fi perpetuate de fiul meu macar , de familia , de cei din jurul meu. De fapt graiul acesta l-am mostenit de la bunica mea

kamy 1

03.10.2011, 20:58

de un secol nu am mai vazut dude buna trebuie sa fie

MIUTA 1

04.10.2011, 14:03

Super trebuie sa fie o delicatesa.Ador dulceata de strugurasi e foarte fina dar cu dude nu am mancat niciodata.Am vazut ca ai facut si cu pomnite(fragute)e delicioasa.
Felicitari,imi place tare mult tot ce ai facut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu urda si dude (agude)