Dulceata de strugurei, rabarbura si visine

de burdulea56 in Dulceata / Gem, 15 Mai 2011 | 3731 vizualizari

 

In fiecare an pregatesc dulceata de strugurei in diferite combinatii. De data aceasta am combinat strugureii cu rabarbura(rubarba prin alte parti de tara) si visine.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg strugurei (pe care i-am pastrat in congelator sa pot face combinatia cu visine si rabarbura),
  • 1/2 kg tulpini sau bete(cum vreti sa le spuneti) de rabarbura,
  • 1/2 kg visine,
  • 1 kg si 500 g zahar,
  • 2 plicuri gel fix 1:1,
  • 1 plic gel fix 2:1 (acestea le-am avut in camara, insa puteti folosi gel fix de un singur fel).
  • Precizez ca pt siguranta am adaugat in plus un plic de gel fix, in loc de 2 am folosit 3 plicuri la 2 kg de fructe.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurei, rabarbura si visine:

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez fructele al caror sezon de recoltare a trecut. Deci, scoatem da la congelat strugureii, spalam si curatm visinile de codite si samburi, tijele de rabarbura se curata de pielite, se spala si se taie bucatele, le punem pe toate intrun cratit incapator, amestecam plicurile de gel fix cu putin zahar, respectand proportiile recomandate la instructiuni, adaugam amestecul peste fructe si le punem la fiert dupa indicatiile de pe plic. Dupa expirarea timpului de fierbere, adaugam restul de zahar si continuam fierberea dulcetii exact dupa instructiuni. Dulceata gata preparata se toarna in borcanele spalate si sterilizate, se capacesc, se intorc cu gura in jos 5 minute, apoi le dam la dunst uscat pana ziua urmatoare(se tin acoperite cu o patura groasa), cand se pot aseza in camara.
Sfat: vreau sa vin cu o completare, noua ne plac dulceturile ,,putin mai acrisoare,, deci cine se hotaraste sa incerce reteta, ii recomand sa puna mai mult zahar, cam 500 g in plus.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105157
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105158
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105159
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105160
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105161
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105162
retete culinare - Dulceata de strugurei, rabarbura si visine 105163

COMENTARII (26)

burdulea56 1

19.05.2011, 20:35

mihaeler: da, avem la mama in gradina o tufa de rabarbar si tare mult tin la ea, anul acesta, a sapat gradina un vecin, m-am speriat ca mi-a taiat-o ca seamana cu brusturul, dar spre marea mea bucurie nu i-a facut niciun rau.

burdulea56 1

19.05.2011, 20:36

divinainbucatarie:

burdulea56 1

19.05.2011, 20:37

RuxyRux, deyutzky: multumesc pt aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L