Dulceata de struguri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 1885 vizualizari

 

Este o dulceata foarte versatila pentru ca se poate face din struguri albi, rosii sau negri. Indiferent ce struguri ati alege, dulceata va fi la fel de gustoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1kg boabe de struguri,
  • 1kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 3 pahare cu apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante.

Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana lasa stugurii zeama. Se pune din nou pe foc si se fierbe pana e bine legata. E legata atunci cand, daca se picura pe o farfurie sirop, picatura nu se imprastie.

Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

 

 

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate cu un ac ,sa scoata samburii din boabele de struguri.Eu consider ca nu e necesar deoarece la fiert,ies din boabe si se ridica deasupra dulcetei de unde se pot aduna cu o lingurita.

2

Pentru un plus de savoare,se poate adauga un pic de baton de vanilie in dulceata.

COMENTARII (6)

deyutzky 1

17.09.2014, 09:50

inca n-am facut dar ma bate si pe un gand sa fac aanul asta

Rocsi 1

17.09.2014, 11:13

Nu am mancat niciodata dar sunt sigura ca are un gust bun!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.09.2014, 23:40

Credeti-ma,merita efortul.E grozava.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04