Dulceata de trandafiri

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 28 Mai 2011 | 3037 vizualizari

 

aseara am primit acesti trandafiri parfumati si azi m-am apucat de treaba...sa vede-ti ce a iesit...o delicatesa parfumata

 

INGREDIENTE

  • 1kg petale trandafiri
  • 1,5kg apa
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • RABDARE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h)

Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat.

Am pus petalele intr-o sita si le-am spalat bine dupa care le-am adaugat in sirop.

Am lasat sa fiarba pana ce s-a legat siropul.(nu uitati sa mestecati din cand in cand)

Am adaugat si sucul de lamaie si am mai lasat cam 5min dupa care am dat la o parte si am pus in borcanele apoi le-am dat la cuptorul incins circa 15min ,am stins cuptorul si le-am lasat asa pana a doua zi.

pofta mare!

 

TIPS-URI

1

ca sa vedeti daca dulceata este gata scoateti pe o farfurioara

2

daca siropul devine ca mierea este gata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de trandafiri 107569
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107570
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107571
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107573
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107574
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107575
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107576
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107578
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107579
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107580
retete culinare - Dulceata de trandafiri 107581

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

30.05.2011, 19:51

ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie..............

mihaelaM 1

30.05.2011, 23:27

multumesc draga Medi,ia si papa

Cris2711 1

31.05.2011, 18:31

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18