Dulceata de visine

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 19472 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor ca si cea de cirese.visine

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de visine
  • 1,250 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.


Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.


Se fierb la foc potrivit sau se baga la cuptor, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.


Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita.


La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.


Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

 

Recomandari Culinar.ro

Popster Coral Pink

- 25 %
499.99 lei
374.99 lei

COMENTARII (21)

adry88 1

02.07.2011, 14:03

tare buna dulceata

diaconta 1

02.07.2011, 21:41

Bunica,ce poza apetisanta ai pus sigur e la fel de apetisanta si dulceata

camelia75 1

02.07.2011, 22:03

Cred ca prin curaj si fac si eu anul asta dulceata de visine!Arata excelent!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!