Dulceata de visine

de MIUTA in Dulceata / Gem, 23 Iun 2011 | 1814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Se spala visinele in apa rece.Se scot samburii iar visinele se pun in cratita in care facem dulceata.Peste visine punem zaharul si amestecam usor.Se lasa visinele cca 4 ore sa stea cu zaharul timp in care mai amestecam.

Eu nu pun lamaie nici vanilie imi place sa ramana cat se poate cu aroma minunata de visine.

Se pune cratita pe aragaz la fiert.Din cand in cand luam spuma care se face deasupra.

Dulceata este gata in maxim 4 ore de fiert la foc potrivit spre mic.

Se verifica daca este gata cu o lingura,luam suc si lasam sa curga in cratita.

Daca curge ca apa dulceata nu e gata.Daca curge fir atunci se poate pune in borcane.

Oricum dupa racire se ingroasa mai tare.

Se pune in borcane curate si infierbantate in cuptor.

Se lasa sa raceasca in borcane fara capac sa faca pojghita.

A doua zi se pun capacele si se duc in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de visine 111542
retete culinare - Dulceata de visine 111544
retete culinare - Dulceata de visine 111546
retete culinare - Dulceata de visine 111548
retete culinare - Dulceata de visine 111550
retete culinare - Dulceata de visine 111552
retete culinare - Dulceata de visine 111554
retete culinare - Dulceata de visine 111556
retete culinare - Dulceata de visine 111558
retete culinare - Dulceata de visine 111560

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

24.06.2011, 07:25

mmmm ce buna este arata prea bine

adry88 1

28.06.2011, 16:38

Lau 1

01.07.2011, 17:04

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D