Dulceata de visine

de Rocsi in Dulceata / Gem, 7 Iul 2011 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 castroane si jumatate de visine(eu am folosit ca masura un castron ceva mai mare)
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de

care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii).

Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul. Le lasam asa cam 1 ora,pentru a-si lasa sucul,timp in care mai invartim din cand in cand in oala,usor ,fara a zdrobi visinele. Punem oala pe aragaz,la foc potrivit,si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des,pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala ,apoi din cand in cand. O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin. Eu am inchis dulceata cand am considerat  ca e suficient de grosuta. Am luat putin pe o farfurie,am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita ,adica e lipicioasa ,am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam ,in momentul in care punem dulceata pe foc,cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Punem dulceata fierbinte in borcane,imediat ce inchidem ochiul aragazul. Deasupra punem fie putin conservant ,fie pisam niste aspirine si punem cate un praf. Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.07.2011, 22:13

-ete la medi cum se sscoate ea de dulceturi
-imi plac mult florile..daca as avea mereu vaza plina cu flori ar fi tare frumos...asa ma gandeam si eu ca petalele de trandafir va face decorul mai frumos..multumesc inca o data horia

lilik 1

09.07.2011, 01:53

tare buna asta de visine

Rocsi 1

09.07.2011, 11:16

multumesc lilik

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui