Dulceata de visine

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 3 Aug 2011 | 1167 vizualizari

 

Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).

Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.

Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.

Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata.

Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.

Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.

A doua zi le putem depozita pentru iarna :).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de visine 118943
retete culinare - Dulceata de visine 118944
retete culinare - Dulceata de visine 118945
retete culinare - Dulceata de visine 118946
retete culinare - Dulceata de visine 118947
retete culinare - Dulceata de visine 118949

COMENTARII (44)

ionela2682 1

04.08.2011, 21:00

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:57

super!!!!si mie imi place foarte mult!o sa o incerc si eu!

La Ancuta 1

20.04.2012, 08:46

gurita incerca-o, pentru ca merita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S