Dulceata de visine

de merisor in Dulceata / Gem, 26 Iun 2014 | 1829 vizualizari

 

Am vazut ca au fost propuse in concursul pentru multicooker mai multe retete de dulceata, iar eu am ales sa fac dulceata de visine.
Am preparat aceasta dulceata la multicooker, dar am folosit si o parte de zahar gelifiant, de fapt am vrut sa-l testez.
Este prima data cand il folosesc, ce-i drept se gelifiaza mai repede siropul, iar fructele isi pastreaza culoarea.
La gust nu am simtit nicio diferenta, dar voi vedea de-alungul timpului, adica mai la iarna. :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 750 gr zahar gelifiant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.

Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.

Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.

Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.

Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.

Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.

Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in  cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.

Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.

Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de visine-0
Dulceata de visine-1
Dulceata de visine-2
Dulceata de visine-3

COMENTARII (60)

laura_n

laura_n 1

29.06.2014, 14:15

o ador! am facut si eu vreo doua borcanele!
ce bine arata!

robert_badica

robert_badica 1

30.06.2014, 20:59

mmmm...

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

30.06.2014, 23:29

Eu inca nu am facut Sper sa am timp cat mai curand!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!