Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara

de alinutzika in Dulceata / Gem, 14 Iul 2011 | 4066 vizualizari

 

O dulceata delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 2 vanilii
  • un sfert de lingurita praf de ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara:


Visinele se spala si se scot samburii. Se pun la foc cu zaharul si se lasa la foc mai domol pana se "incheaga". Adica, daca pui pe o farfurie un strop de dulceata si dupa 2-3 minute ce se raceste nu curge, e gata. Asta poate dura 2-3 ore, timp in care noi mai mestecam, ca sa nu se prinda de fundul oalei, mai ales spre final. Dulceata se mai intareste si dupa ce se raceste, deci sa nu va insele aspectul ei, ci mai bine faceti-i proba.Ghimbirul se adauga cand e aproape gata.
Puneti dulceata in borcane curate pe care le intoarceti cu capacul in jos,aprox. 15 minute, astfel  sterilizandu-se capacul.
Ceea  ce e important e faptul ca nu punem deloc conservant si totusi, fiind fiarta atat de mult, rezista foarte bine si cativa ani.
In plus....E DELICIOASA!!!...si usor picanta de la ghimbir, care ii da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine cu ghimbir -deliciu de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:22

buna

alinutzika 1

16.07.2011, 12:13

Teo, eu doar atat zahar am pus si s-a legat foarte bine si e foarte dulce.

alinutzika 1

16.07.2011, 12:14

Anamaria, baietelul asta "mic si smecher" din poza .. e baietelul meu de 2 ani.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese