Dulceata de zmeura

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 10577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Alegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram 100 g zahar peste ea.

Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor fierbe pana siropul devine consistent. Adaugam zmeura si fierbem la foc mic 5 minute. Adaugam sucul de la o jumatate de lamaie.

Crestem intensitatea focului si fierbem pana se leaga dulceata, amestecand usor si des pentru a nu se lipi. Luam spuma de cate ori este necesar. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Nu ar trebui ca procesul de fierbere al zmeurei sa fie mai mare de 20 de minute, astfel incat sa ne ramana si bucati intregi. Cand este gata dulceata o punem in borcane, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.

Gustoasa, aromata si delicioasa! Vreti sa incercati?

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de zmeura 114873
retete culinare - Dulceata de zmeura 114874

COMENTARII (27)

anomisana 1

12.08.2011, 13:57

Mamaaaa ce bunatate...vreau si eu. Daca mai gasesc zmeura, tot am liber urmatoarele 3 zile, ma apuc de umplut camara.

anomisana 1

13.07.2012, 17:27

Chiar esti o diva, Cristina. Am preparat si eu reteta, dar fiind prima data, nu stiu daca nu cumva am fiert-o prea mult. De aceea te rog sa-mi spui cate borcane ar trebui sa iasa dintr-un kg de zmeurici. Mie din 3 kg, mi-au iesit 9 borcane de 400 g.

diaconta 1

13.07.2012, 17:29

Ana,cred ca ti-a iesit destul de multa,acuma depinde si de consistenta pe care o vrea fiecare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55