Dulceata de zmeura cu zero calorii

de Cocktail_of_Senses in Dulceata / Gem, 8 Iul 2014 | 1551 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata pe care sa o ai in camara toata iarna? Asta am facut eu in vacanta la parinti si mai mult decat atat am folosit un indulcitor natural de la Green Sugar. http://www.laboratoareleremedia.ro/product-category/green-sugar/. Acesta este un indulcitor pe baza de rebaudiozida A, din extract uscat din frunze de stevie si eritritol. Va garantez ca va iesi la fel de buna si chiar mai sanatoasa decat preparata cu zaharul din comert.

 

INGREDIENTE

  • Penru 4 borcane aveti nevoie de:
  • 1 kg zmeura
  • 1 kg indulcitor natural/zahar
  • 3 cani de apa
  • un varf de lingurita de sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura cu zero calorii:

Eu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :)

Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si amestecati usor pana se dizolva. Dati focul la intensitate mica si lasati pe aragaz cam 45 de minute, pana devine un sirop nu foarte gros. Adaugati apoi si zmeura pe care nu trebuie sa o spalati, ci doar sa o curati cu atentie pentru a nu zdrobi fructele si lasati sa fiarba amestecand din cand in cand.

Intregul procedeu dureaza in jur de o ora si jumatate, iar la final trebuie sa aiba o consistenta groasa, ca de dulceata.

Opriti focul si adaugati sarea de lamaie. Aceasta impiedica procesul de zaharisire. Mai amestecati o data si acoperiti oala cu un servet de bucatarie umed pana a doua zi. A doua zi aceasta va fi gata de montat in borcane si de pus in camara.

O zi frumoasa va doresc!

 

COMENTARII (7)

Corinuta

Corinuta 1

08.07.2014, 16:18

Mi-a luat-o Lia inainte! Arata excelent dulceata ta, dar nu are zero calorii, chiar daca e cu indulcitor. E totusi facuta cu 1 kg de zmeura...

Panacris

Panacris 1

08.07.2014, 19:59

Interesant! Treaba cu prosopul umed deasupra și faptul că se pune în borcane abia a doua zi, rece bănuiesc! De probat!

Rocsi

Rocsi 1

08.07.2014, 21:22

Foarte buna si parfumata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!