Dulceata din coji de portocale

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 9 Mai 2012 | 4521 vizualizari

 

Este cea mai buna reteta de dulceata din coji de portocale ; in trecut experimentand inca vre-o doua retete dar nu cu acelasi succes ca acum . Este o dulceata pentru gusturi fine, :) pregatita dupa reteta L.Adamache .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 borcane de 300 gr.
  • 1,5 litri suc de portocale
  • 1,5 kg de zahar
  • 2 mere
  • 2 vanilii bourbon sau 1 baton de vanilie
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din coji de portocale:

Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters , le-am taiat in jumatati  si  am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii ,cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara , apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri .Am amestecat sucul de portocale cu zaharul si am pus cratita  pe foc mic.Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet ,am pus merele taiate in 2 pentru ca portocalele sunt sarace in pectina si am adaugat vanilia.

Intr-o alta cratita am pus cojile de portocale ,le-am acoperit cu apa rece si le-am pus pe foc.Din momentul in care incepe sa fiarba apa calculam 3 minute ; le scoatem si aruncam apa .Cojile le trecem printr-un jet de apa calda si apoi repetam faza  pentru inca 4 minute. Le uscam cu un sevetel de bucatarie si le adaugam in dulceata.

Am marit un pic flacara la aragaz ,am adaugat sucul de la lamai si am lasat-o sa fiarba 1.30 minute . Se indeparteaza spuma formata la suprafata si se amesteca din cand in cand.

Facem proba, daca este gata dulceata ,punand o farfurie la frigider si picurand pe ea stropi de dulceata.Daca picaturile nu-si pierd forma ,dulceata este gata. Scoatem bucatile de mere si le servim ca atare sau cu budinca din orez .Sunt foarte parfumate.:)

Am turnat dulceata, fierbinte, in borcane curate ,am strans ermetic si le-am lasat cu gura in jos,invelite cu o patura ,pana a doua zi.

Este ceva deosebit,fin ,rafinat... Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din coji de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

09.05.2012, 23:33

Imi si imaginez ca savoare are

Toamna07 1

10.05.2012, 11:02

...si ce parfum ...

jolygina 1

14.05.2012, 20:16

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de portocale