Dulceata din flori de maci salbatici

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 487 vizualizari

 

Neaparat trebuia sa incerc aceasta dulceata. Cred ca nu e persoana care sa nu adore, vara, imaginea lanurilor de grau inrosite de minunatii maci. Si cum poti sa aduci in casa aceste minunate flori care, in vaze,nu rezista mai mult de cateva clipe, decat printr-o dulceata din petalele lor.
Nu demult am citit pe net ca frantuzoaicele isi impresioneaza iubitii oferindu-le dulceturi rare. De ce nu am face si noi acest lucru? Aceasta dulceata este atat de aromata,de matasoasa,cu o culoare fantastica, nu rosie ca a macilor,ci mai degraba trandafirie si translucida.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr petale de maci,
  • 1kg zahar,
  • 1l apa,
  • sare de lamaie,
  • 1/2 baton de vanilie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de maci salbatici:

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte. Se lasa se sa scurga bine de apa, apoi se presara cu sare de lamaie.

Intr-un vas se pune la fiert apa cu zahrul si vanilia. Se lasa sa fiarba pana siropul se leaga ca o miere. Se adauga petalele de maci si se lasa sa mai fiarba pana dulceata e bine legata.

Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic. Se rastoarna cateva minute, apoi se pun in paturi pana se raceste complet.

Borcanele reci se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

 

COMENTARII (10)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.06.2015, 23:09

Foarte interesant . Bravo

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 12:25

De pus la seif rețeta asta minunată!

mirela0911

mirela0911 1

21.06.2015, 16:27

E prima data cand aud asa ceva! As fi curioasa de gust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!