Dulceata din flori de salcam

de - TABITA - in Dulceata / Gem, 16 Mai 2013 | 9469 vizualizari

 

O dulceata delicioasa. E prima data cand fac si voi mai face. Imi place foarte mult salcamul si tot ce deriva din el. Reteta am gasit-o in Caietul cu retete. Multumesc Violeta

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine.

Le clatim in cateva ape.

Se face un sirop din apa si zahar. 

Cand apa  clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii. 

Pentru a sti cand e gata se face proba. Punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele curate, le infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc pentru a impiedeca patrunderea aerului.

 

TIPS-URI

1

Se pot sevi cu prajituri, fursecuri sau ca atare.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata din flori de salcam-0
Dulceata din flori de salcam-1
Dulceata din flori de salcam-2
Dulceata din flori de salcam-3
Dulceata din flori de salcam-4
Dulceata din flori de salcam-5
Dulceata din flori de salcam-6
Dulceata din flori de salcam-7
Dulceata din flori de salcam-8

COMENTARII (52)

- TABITA -

- TABITA - 1

22.05.2013, 06:05

Multumesc din nou pentru reteta.

gio

gio 1

23.05.2013, 13:18

- TABITA -

- TABITA - 1

23.05.2013, 13:20

gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!