Dulceata din flori de salcam roz

de ancutsa in Dulceata / Gem, 11 Iul 2016 | 321 vizualizari

 

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. 

 

INGREDIENTE

  • aprox 600 g flori de salcam roz;
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam roz:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.

A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.

Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

 

Dulceata obtinuta: 3 borcane

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

 

TIPS-URI

1

Eu am triat florile atat cat am putut, insa e bine sa indepartati coditele si acele cotoare, de preferat ar fi sa desprindeti petalele ca sa nu fie tari. Daca nu sunteti obisnuiti cu gustul, pregatiti o cantitate mai mica la inceput. Puteti folosi aceasta dulceata ca aroma la prajituri.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata din flori de salcam roz-0
Dulceata din flori de salcam roz-1
Dulceata din flori de salcam roz-2
Dulceata din flori de salcam roz-3
Dulceata din flori de salcam roz-4
Dulceata din flori de salcam roz-5

COMENTARII (9)

miki_a 1

12.07.2016, 08:08

Cred ca e minunata!

AndrutzaP 1

12.07.2016, 09:18

Rux 1

18.07.2016, 18:26

O, ce dulceata incantatoare! Neaparat trebuie gustata! Adorabil parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41