Dulceata din pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Noi 2015 | 682 vizualizari

 

Sunt acele pere care se culeg pe la sfarsitul lui octombrie, sunt de culoare verde, se depoziteaza in locuri intunecoase si se lasa sa se coaca. Trebuiesc culese cu grija ca sa poata sa tine pe parcursul iernii. Cum n-am ajuns la timp sa le culeg, le-am adunat de pe jos si au inceput sa se strice. Asa ca le-am transformat intr-o dulceata.....

 

INGREDIENTE

  • cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • cateva bucatele de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pere de toamna:

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata din pere de toamna-0
Dulceata din pere de toamna-1
Dulceata din pere de toamna-2
Dulceata din pere de toamna-3
Dulceata din pere de toamna-4
Dulceata din pere de toamna-5
Dulceata din pere de toamna-6
Dulceata din pere de toamna-7
Dulceata din pere de toamna-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

09.11.2015, 21:35

Rocsi, tocmai de aia am zis, ca stiu ca ai facut de toate, esti o vrednicuta !

Ina

Ina 1

10.11.2015, 18:43

mihaelar63

mihaelar63 1

11.11.2015, 00:25

Bravo , doar nu poti lasa bunatatea de pere sa se risipeasca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!