Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri

de simona72 in Dulceata / Gem, 13 Ian 2016 | 683 vizualizari

 

Drept prima reteta pentru provocarea Cutia Miesterelor va fi una absolut delicioasa. Dulceata de portocale. Nu am vrut neaparat sa fie portocale rosii, dar daca le-am gasit in magazin am zis sa le folosesc pe acestea. Am mai incercat si alta data sa fac dulceata de portocale, dar nu a iesit asa de buna ca si aceasta. Va spun din start ca am inlaturat toata pielita alba, astfel dulceata nu a iesit deloc amaruie. Pentru plus de aroma am adaugat putina apa de trandafiri si cateva petale de trandafiri pentru aspect… singurul meu regret este ca am facut prea putina, doar un borcanJ)


 

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale rosii
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 1 lingurita petale de trandafiri uscate (de la pastaidevanilie.ro)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri:

Tot ce este complicat si migalos la aceasta dulceata este curatarea portocalelor. Pentru ca mie nu-mi place aroma amaruie pe care o da pielita alba, am hotarat sa inlatur aceasta amareala. Pentru asta am procedat in felul urmator:

Am spalat portocalele foarte bine cu apa calda. Am curatat portocalele de coaja, le-am taiat capetele si cu un cutit foarte bine ascutit am taiat partea alba a portocalei. Cu acelasi cutit am taiat printre pielitele ce delimiteaza feliile si in felul acesta am ales doar feliile fara pielita. Destul de migaloasa treaba…Am pus toate feliile intr-un castron, iar resturile le-am stors intre palme pentru a colecta sucul. Era si pacat sa le arunc asa…Am separat sucul de feliile de portocale, iar sucul ramas l-am folosit la o prajitura.

Intr-o craticioara am pus apa si zaharul. Le-am pus pe foc la flacara mica inspre medie si am lasat sa fiarba siropul pana ce acesta a scazut si a inceput sa se lege. Puteti sa probati siropul daca luati pe o lingura putin sirop, atingeti cu degetul siropul si cand suprapuneti doua degete acestea se lipesc. Peste siropul legat puneti apa de trandafiri si feliile de portocale. Amestecati si lasati pe foc pana incepe sa capete consistenta si sa se lege. Dureaza aproximativ 15 minute. Daca va grabiti sau daca doriti sa va ramana cat mai intregi feliile de portocala atunci adaugati in dulceata 1 lingurita pectina. La final adaugati si petalele de trandafiri. Puneti dulceata fierbinte in borcane sterile, daca faceti mai multa dulceata si infiletati borcanele cu capace. Noi am lasat dulceata putin sa se raceasca si am servit imediat o felie de unt cu dulceata. Este minunata la micul dejun sau pentru prajituri! Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

Daca adaugati pectina in dulceata se reduce timpul de fierbere la 5-8 minute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422183
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422184
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422185
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422186
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422187
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422188
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422189
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422190
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422191
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422192
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422193
retete culinare - Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri 422194

COMENTARII (28)

Lina24 1

18.01.2016, 16:09

Aletta 1

18.01.2016, 22:42

Ador aceasta dulceata

ancutsa 1

17.07.2016, 16:33

Arata foarte bine! Si e delicioasa in prajituri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21