Dulceata/gem de mere,pere si gutui

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 4 Noi 2009 | 26758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere 
  • 1 kg pere
  • 1 kg gutui
  • 1.5 kg zahar
  • 250ml apa
  • sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata/gem de mere,pere si gutui:

Am curatat fructele de coaja si le-am dat pe razatoarea mare.Le-am pus intr-o cratita,am adaugat zaharul,sarea de lamaie si apa,le-am amestecat si le-am pus la fiert,prima jumatate de ora le-am fiert la foc mare(mestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei) apoi inca o jumatate de ora la foc mic.mi-au iesit 3 borcane de 400gr si unul de 800 gr...e delicios!!!

 

TIPS-URI

1

sarea de lamaie poate fi inlocuita cu zeama de lamaie,eu nu am avut in casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10223
retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10225
retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10226
retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10227
retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10228
retete culinare - Dulceata/gem de mere,pere si gutui 10229

COMENTARII (5)

ramo_cata 1

05.11.2009, 23:32

michelle,anca este tare buna..are o aroma mai speciala decat cea de gutui..

liana_geicu 1

15.11.2009, 21:06

sunt tare curioasa cum este ....eu credeam ca cea de gutui este cea mai buna...

ramo_cata 1

16.11.2009, 12:45

si eu am fost curioasa si am incercat-o..e la fel de buna ca cea de gutui

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D