Dulceata si gem de caise

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 4464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru gemul de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 600 g zahar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de caise:

DULCEATA DE CAISE:

Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie  si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35  minute.

Mie imi plac mult si samburii caiselor,asa ca i-am decojit si i-am adaugat  si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust  deosebit!   ;)

Spalam bine borcanele ,le sterilizam  si uscam , apoi le umplem cu dulceata  fierbinte. Asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.

GEM DE CAISE:

Dupa ce spalam si indepartam samburii, taiem caisele in felii subtiri. Le amestecam cu zaharul si le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, pe foc mic. Amestecam mai des si avem grija ,pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.

Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata si gem de caise-0
Dulceata si gem de caise-1
Dulceata si gem de caise-2
Dulceata si gem de caise-3
Dulceata si gem de caise-4
Dulceata si gem de caise-5
Dulceata si gem de caise-6
Dulceata si gem de caise-7

COMENTARII (13)

Julie

Julie 1

05.08.2010, 21:31

Multumesc mult tuturor pentru aprecieri si furculite! Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele, era sa nu mai apuc sa fac...nu prea gasisem in piata caise bine coapte. Ieri am gasit si nu am mai stat pe ganduri!

nadina73

nadina73 1

06.08.2010, 12:36

esti grozava fatasuper 5 furcu mari si late

Julie

Julie 1

06.08.2010, 19:39

Merci, Nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!