Dulcineea

de Alexandra Elena in Prajituri, 23 Sep 2012 | 13406 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 foi:
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 30 g untura/unt/margarina
  • 2 linguri de miere
  • 450 g de faina
  • 1 praf de copt

Crema: 1/2 l lapte

  • 4 linguri gris
  • 200 g margarina(pt prajituri)
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Gem de caise/ macese

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulcineea:

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.

     Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.

     Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.

     Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.

TIPS-URI

1

Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.

2

Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.

3

Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcineea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena